Ensimmäinen harjoitus

MS PARMA

Tavoite: Totuttautua norjalaiseen maastotyyppiin.

Toteutus: Harjoitus suunnitellaan jo kotona. Eri pituuksia oikaisuvaihtoehtoja tarjoamalla. Rastinviejä/valmentaja lähtee ensimmäisenä ja rastinhakija lähtee viimeisenä sekä lähettää suunnistajat matkaan ennakkoon tehdyn lähtöluettelon mukaisesti. Rastinviejä on maalissa vastassa suunnistajia.

Kuvaus: Lähtöpaikka korkealla ja maali huomattavasti alempana, näin vältetään ja pitkitetään leiriväsymyksen syntymistä. Rataan pyritään saamaan olennaisimmat asiat kyseisen maastotyypin erityispiirteistä, rinnesuunnistus, suot jne.

Suositeltava maastotyyppi: Arvokilpailujen tyyppimaasto.

Suositeltava karttatyyppi: 1:10 000 suunnistuskartta

Harjoitukseen valmistautuminen: Ennakko-ohjeistus ja mallivälit/ennakkotehtävä urheilijoille jo Suomessa. Ratojen piirto majapaikassa sekä samalla reitinvalintojen ja maaston erityispiirteiden pohdinta. Tarkempi yhteinen harjoitusinfo joko majapaikassa tai siinä vaiheessa kun autot saapuvat harjoituspaikalle. Ennakko-ohjeistus sisältää myös ohjeet pukeutumisesta sekä ravinnosta, esim. evästarpeet, harjoituspaikan sijainti/automatkan pituus jne.

Harjoituksen analysointi: Välitön palaute suunnistuksen jälkeen yksilöllisesti sekä yhteisesti iltapalaverin yhteydessä.

Kehityksen seuraaminen: Seurataan sujuvuuden lisääntymistä harjoitusten myötä (esim. GPS-analyysin avulla).