Suunnitelma

Vuokatti Koljola - Sotkamo, Sotkamon Jymy

Tavoite: Harjoitella suunnitelman tekemistä rastivälille

Toteutus: Pariharjoitus. Hieman pidempi keskimatkan tyylinen suunnistusrata. Toinen parista tekee suunnitelman ja kertoo sen toiselle parille, joka sen perusteella suunnistaa välin.

Kuvaus: Pari kertoo suunnitelman sanallisesti näyttämättä toiselle kartalta reittiä. Tasosta riippuen voidaan säätää sitä, kuinka yksityiskohtainen suunnitelma on, mutta tavoitteena on harjoitella suunnitelman tekemistä, joten suunnitelman voi kertoa parille niin, miten sen itse tekisi jokaisella rastilla.

Suositeltava maastotyyppi: Kaikki maastot.

Suositeltava karttatyyppi: 1:10 000 kartta

Harjoitukseen valmistautuminen: Suunnistaja miettii millainen suunnitelma keskimatkalla tarvitaan sujuvaan välin toteutukseen ja millaiset kohteet ovat kaikista oleellisimpia rastivälillä.

Harjoituksen analysointi: Reittipiirros, GPS-analyysi. Analysoidaan onnistuiko pari toteuttamaan välin niin kuin suunnitelman tehnyt pari oli ajatellut. Verrataan miten toinen parista olisi mennyt välin ja olisiko olennaiset kohteet eronneet ja miksi?

Kehityksen seuraaminen: Voidaan tehdä seurantaharjoituksena ja verrata, miten suunnitelman tekeminen kehittyy harjoitusten myötä.